Valsul Mirilor
by on July 7, 2014 11:55 AM in formatie nunta

Valsul Mirilor

Unul din cele mai importante si emotionante momente ale nuntii este cu siguranta dansul mirilor al carui traditie provine din timpuri stravechi, avand ca sursa de inspiratie balurile medievale ce incepeau de obicei cu dansul amfitrionilor.

Dansul mirilor reprezinta un moment deosebit pentru tinerii casatoriti nu numai pentru ca reprezinta inceputul petrecerii de nunta ci si pentru ca este primul dans al cuplului ca sot si sotie. Fiind un moment special, marea majoritate a cuplurilor acorda o importanta deosebita primului dans si aleg sa urmeze cursuri specifice de vals sau tango argentinian pentru a crea un moment artistic unic si original.

Pentru alegerea valsului mirilor, nu exista o coloana sonora impusa ci alegerea melodiei ramane la latitudinea coregrafului si a mirilor, in functie de aptitudinile si experienta acestora in materie de dans. Daca ambii parteneri au dansat in trecut la modul profesional sau ocazional, se poate opta pentru un tango argentian pasional cu o coregrafie ce presupune prize si elemente complicate; daca nici unul dintre parteneri nu a dansat in trecut, coregraful va opta pentru un vals vienez ce presupune miscari simple si repetitive, ce nu pun probleme deosebite in timpul executiei. In general insa, melodia pentru dansul mirilor trebuie aleasa si in concordanta cu preferintele muzicale ale mirilor pentru ca acestia sa se simta in largul lor si astfel dansul sa fie cat mai natural.

10300900_813293268705408_7149045714572958259_n

Valsul Mirilor

Pentru ca dansul mirilor sa starneasca aplauzele invitatilor, nu numai coregrafia este importanta ci si acompaniamentul muzical, momentul presupunand printre altele si o sincronizare perfecta intre coregrafia in sine si interpretarea formatiei, sau a DJ-ului, dupa caz.

Valsul Mirilor

In cazul in care se alege prima varianta, de interpretare a dansului mirilor pe muzica live, acestia trebuie sa colaboreze indeaproape cu formatia deoarece orice neconcordanta  poate duce la pierderea ritmului in timpul dansului prin crearea de timpi morti si momente stanjenitoare.

Momentul primului dans al mirilor poate fi interpretat live in intregime de catre formatia de nunta sau poate fi format dintr-o prima parte inregistrata a melodiei urmata de interpretarea live a band-ului. Pentru ca exista diferente intre o melodie inregistrata si o melodie interpretata live, este necesar sa optati pentru o formatie cu experienta care sa dispuna de echipament profesional si de sonorizare de calitate.

Valsul Mirilor

O formatie cu experienta va poate asigura o nunta de vis atat in ceea ce priveste dansul mirilor cat si pentru o atmosfera placuta in timpul nuntii, de aceea este recomandat ca atunci cand alegeti band-ul sa punctati in primul rand pe experienta si calitate decat pe costurile implicite.

Valsul Mirilor

Facebook     Youtube     Google+

Leave a Reply

Trupa 2 Zece. Marca Inregistrata. Toate drepturile rezervate. 2018