Formatia de nunta
by on July 1, 2014 10:00 AM in formatie nunta

Formatia de nunta

Nunta este cel mai important moment din viata unui cuplu si pentru a fi un eveniment de succes este important sa stim acele mici secrete ce stau la baza unei nunti perfecte: locatia, invitatiile, meniul, bautura si mai ales muzica, in special formatia de nunta.

Primul aspect de care trebuie sa tinem cont atunci vorbim despre organizarea nuntii este alegerea unei locatii potrivite ca si dimensiuni pentru numarul de invitati ce urmeaza sa participe la aceasta. Daca nunta va avea loc in sezonul rece atunci puteti opta pentru un cadru in-door care va trebui sa fie amenajat cu diverse aranjamente florale si perdele. O idee buna ar fi si adaugarea de lumini arhitecturale pentru un plus de eleganta. In cazul unei nunti ce va avea loc in sezonul cald, la moda, este alegerea unui cadru out-door, la marginea piscinei sau intr-un cort modern de exterior, eventual la marginea unui lac.

Urmatorul aspect important odata aleasa locatia este crearea invitatiilor de nunta si mai ales impartirea lor, contactul cu prietenii, rudele, in special cu cei care nu te vezi zi de zi. Asigura-te ca vin, confima numarul de locuri, chiar daca pentru unii nu este o activitate placuta, e imporant sa stii macar aproximativ cati vin, altfel vei avea surprize. Ai grija si de designul invitatiilor. Clasice sau moderne, cu litere de tipar sau diferite fonturi de mana, invitatiile trebuie sa fie deosebite. Totusi nu este cazul sa pieri mult timp cu ele deoarece nu sunt cel mai important element al nuntii. Trist dar adevarat, multi le arunca din prima zi.

Formatia de nunta

Aranjamentele florale sunt la randul lor un „must have” pentru a da acea nota de eleganta ambientului in care se va desfasura nunta. In general firmele ce se ocupa cu amenajarile florale pun la dispozitia clientilor aranjamente florale pentru masa mirilor, mesele invitatilor sau diferite aranjamente pentru arcada. Trandafirii, orhideele sau hortensiile sunt numai cateva dintre florile tipice pentru aranjamentele florale destinate nuntilor.

Meniul trebuie sa fie indestulator si daca contine si elemente exotice sau deosebite atunci este cu atat mai bine. Bautura este secretul oricarei nunti (de fapt petreceri 🙂 ), vinul alb fiind regele, ai grija sa fie din belsug si de calitate. Cea mai buna varianta este open bar, cu meniu de bautura variat (votca, gin, whiskey, lichior etc)

Muzica este sufletul petrecerii, de aceea este foarte important sa cautati si sa alegeti o formatie de nunta bine pregatita si preferabil cu experienta. Majoritatea formatiilor au la ora actuala un site de internet unde puteti viziona videoclipuri cu prestatiile acestora sau puteti cauta pe youtube filmulete cu formatia de nunta care va intereseaza in cazul in care nu au un site dedicat. Alegerea formatiei ce va canta la nunta este probabil singurul aspect pentru care nu trebuie sa va zgarciti atunci cand vine vorba de costuri, deoarece succesul sau esecul nuntii depinde in mare parte de cat de bine se simt invitatii. Formatiile cele mai cunoscute sunt de obicei si foarte ocupate de aceea este important ca rezervarea sa se faca cu circa 1 an inainte. Trebuie sa va asigurati de asemenea de la inceput ca formatia pe care o veti contracta pentru nunta este pe gustul invitatilor. In cazul in care formatia de nunta nu poate asigura si servicii de DJ este recomandat sa pui in contact formatia de nunta cu DJ-ul, sa te asiguri ca vor discuta si se vor coordona bine; DJ-ul va asigura in general varietatea de melodii (de dragoste, internationale, latino, muzica usoara romaneasca,  muzica populara) pentru a fi pe placul tuturor invitatiilor si acoperirea tuturor gusturilor si a momentelor de pauza a trupei care, cantand live, trebuie sa si respire.

Formatia de nunta

Facebook     Youtube     Google+

Leave a Reply

Trupa 2 Zece. Marca Inregistrata. Toate drepturile rezervate. 2018